Prăjitură cu cremă ganache

de LadyCrs in Prajituri, 14 Apr 2012 | 8844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făina
  • 3 linguri de cacao
  • 4 ouă
  • un plic praf de copt
  • esență de rom
  • Crema
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 300 g ciocolată ( am folosit 200 amăruie si 100 cu lapte)
  • Siropul
  • apă
  • zahăr
  • esență de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă ganache:

Pentru prepararea blatului procedăm astfel : separăm albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile le vom freca cu zahărul până ce acesta se topește ( eu l-am preferat pudra să îmi ușureze munca). Separat am bătut albușurile cu un praf de sare până s-au întărit. Gălbenușurile le adăugăm peste albușurile bătute și le amestecăm încetișor cu lingura ( de jos în sus). Apoi am cernut făina și cacaoa și am adăugat praful de copt după care le încorporăm în compoziția de albușuri și gălbenușuri. Aluatul obținut îl vom întinde în tava de la cuptor pe toată suprafața. ( tavă pe care am acoperit-o cu o foaie de copt). Cuptorul meu l-a copt în aproximativ 10 minute ( însă nu uitați cel mai bine de testul cu scobitoarea....) După ce s-a răcit vom tăia blatul în două părți egale.

Pentru prepararea cremei am pus la bain-marie frișca lichidă împreună cu ciocolata ruptă în bucățele.  Am lasat-o pe foc până ce s-a topit ciocolata...amestecând prin ea din când în când. După ce s-a răcit am ținut-o la frigider timp de 3 ore pentru a se întări. După ce s-a întărit am mixat-o bine bine cu ajutorul mixerului până ce și-a dublat volumul.

Am însiropat bine blatul  după care am întins crema peprima foaie de blat, păstrând  2 linguri de cremă pentru ornat. După punem și cel de-al doilea blat pe care îl însirpăm și întindem crema rămasă într-un strat subțire. Ornăm după bunul plac și imaginație(eu am folosit niște ornamente de la dr Oetker și ciocolată rasă)!

TIPS-URI

1

sfat: dublați cantitățile să iasă două blaturi mari cât tava.......că o să vă bateți pe ea! ( data viitoare așa voi face)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă ganache" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba